Viis minutit Tallinna vanalinnas

Alexander-Nevsky-Cathedral-Tallinn-EstoniaOled ilusas linnas ärireisil ja sul on enne lendu tund või vähem vaba aega. Sa tead, et oleks kole kahju jätta tutvumata mõningate vaatamisväärsustega, kuid satud paanikasse, kui hakkad mõtlema, kuhu minna. Sageli on lihtsam jääda hotelli või põigata sisse kohalikku kohvikusse.

Kuid Tallinnas on täiesti võimalik teha kesklinna hotellist viieminutiline jalutuskäik ja näha enamikku kõige vaatamisväärsematest kohtadest. Kui peatud näiteks Kreutzwaldihotellis või vonStackelbergihotellis, oled lausa kohustatud pühendama natuke „isiklikku” aega 2011. aasta ajaloolise kultuuripealinnaga tutvumisele.

1. Toompea loss

Toompea loss Toompea paekivikünkal vaatega üle vanalinna on ammust aega paiknenud Tallinna südames. Arvatakse, et see loss on osa kindlusest, mis ehitati künkale algselt 9. sajandil ja mida seejärel sajandite jooksul täiendati.

Nüüd on Toompea ka Eesti parlamendi (Riigikogu) kodu ja maailmas ainsa ekspressionistlikus stiilis parlamendihoonena paljude linna külaliste jaoks täiesti õigustatult populaarne vaatamisväärsus.

 

Alexander-Nevsky-Cathedral-Tallinn-Estonia

2. Aleksander Nevski katedraal

Maa pikal Vene võimu ajal nägid paljud eestlased selles uhkes õigeusu kuppelkatedraalis selle ilust hoolimata rõhumise sümbolit. Katedraal paikneb Toompea lossi juures künkal, kuhu legendi järgi olevat maetud eesti rahvaluulekangelane Kalevipoeg.

Pärast Eesti iseseisvumist on katedraali seest ja väljast põhjalikult restaureeritud ning nüüd on see üks tähtsaimatest vaatamisväärsustest igal reisil Tallinna.

3. Taani kuninga aed

Tallinn on uhke oma parkide ja aedade üle ning parimaid neist on Taani kuninga aed Toompea lossi lähedal. Aiad on kõigile avatud ning munakivisillutise ja tuhandete õitsvate (olenevalt aastaajast) taimedega-puudega kaunistatud.

Kohaliku legendi järgi sai see koht oma nime sellest, et kui Taani vägi oli 13. sajandil lahingut kaotamas, langes taevast alla valge ristiga punane lipp. Peagi pöördus õnn taanlaste poolele ja nad võitsid lahingu.

4. Tallinn Free Tour

Sa ei saa vastu kohalikele teadmistele, kui tahad kuulda huvitavaid fakte linna pärandist ja ajaloost, ning just seda saadki sa Tallinn Free Touri (tasuta ringkäik) käigus. Ringkäik algab Harju ja Niguliste tänava ristilt ning seda juhivad kohalikud üliõpilased. Nad jutustavad selle suurepärase linna tähtsaimate paikade ja hoonete kohta vaimustavaid, lõbusaid ja eelkõige harivaid lugusid ja nalju, tehes seda vaid jootraha eest, mida otsustad neile lõpus anda.

Von Stackelbergi ja Kreutzwaldi hotell Tallinnas pakub suurepärast tubade valikut linnapausideks või kiireteks ärireisideks. Külasta veebisaite vonstackelberghotel.com ja kreutzwaldhotel.com.

————

Kas oskad soovitada mõnd kerget jalutuskäiku kesklinnast? Jaga oma vihjeid meiega.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply