Esimene orgaaniline riik ja Vihula Mõis

Kas teadsid, et Eesti on esimene orgaaniline riik maailmas? Lonely Planet valis Eesti 2016. aastal number üks parima väärtusega sihtkohaks. Orgaaniline tähendab puhast ning keskkonnale tähelepanu pööravat eluviisi, looduse eest hoolitsemist ning loomuliku tasakaalu hoidmist. See on suhtumine, mille käigus soovitakse anda järgmistele põlvkondadele sama väärtuslik elukeskkond kui on meil.

Eesti on väike, aga tubli riik. Meil on mitmeid nutikaid lahendusi nagu e-riik ja e-kodakondsus, samuti laialt levinud idufirmade kultuur. Teisest küljest on Eestis palju puutumata loodust, puhas õhk, metsad ning puhas tooraine toidu tarbeks.

Maagiline loodus
Vihula Mõis on täiuslik koht orgaanilise riigi kõikide tahkude kogemiseks. 51% Eestist on kaetud metsaga ning  16% orgaanilise põllumaaga. Vihula Mõis asub Lahemaa Rahvuspargis, mis on Euroopa üks tähtsamaid metsasäilitusalasid. Mustoja jõgi voolab rahulikult ümber liiliate ning lopsaka rohelusega kaetud Vihula Mõisa pargi, siin on väikesed saarekesed ning neid ühendavad puust sillakesed. Rohkem informatsiooni ja huvitavaid fakte Vihula Mõisa pargi kohta leiad SIIT.

Vihula Mõisa metsad

Värske ja kohalik tooraine
Toit Vihula Mõisas ja restoranis on valmistatud kohalikust ja värskest toorainest. Meil on oma ürdiaed ja õunapuud ning teeme tihedat koostööd naabritega, kes lahkesti jagavad ka enda kohalikku toodangut. Neid kohalikke ja värskeid toorained kasutatakse ka öko-SPA looduslike näo-  ning kehakoorijate valmitamiseks.

Vihula Mõisa kasvuhoone
Vihula_aed_2

öko-SPA
Vihula Mõisa öko-SPA asub ajaloolises Tõllakuuris vaatega mõisapargile ning jõele. Hoonet kütetakse maaküttega, mis on loodussõbralik kütteviis. Spaas kasutatavad tooted on 100% looduslikud ning kohapeal valmistatud kreemid-mikstuurid on alati värsked ja unikaalsed. Lisaks sellele pakume pärast spaahoolitsusi oma mõisaaia ürtidest valmistatud teesid spaakülastajatele.

Vihula Manor Eco-Spa

Keskkonnasõbralik energia
Vihula Mõis kasutab ka rohelist energiat. See tähendab, et meie hotellides kasutatav energia tuleb 100% taastuvatest energiaallikatest, milleks on peamiselt tuule- ja hüdroenergia. Eestis tuleb suurem osa taastuvenergiat tuuleenergiast. Tuuleenergia on keskkonnahoidlik ning aitab märgatavalt vähendada õhku paisatava süsihappegaasi hulka. Rohelise Energia kasutamine on oluline, et säilitada puhas elukeskkond, hoida loodust ning mõjutada elektritootmise arengut keskkonnale kasulikumas suunas. Lisaks sellele on mõisal ka oma päikesepaneelid. Vihula Mõisale on antud Rohelise Võtme keskkonnamärk, mis tähendab, et meie hotelli igapäevatöös pööratakse tavalisest rohkem tähelepanu keskkonnasõbralikkusele.

Vihula Manor Zen Room 4

Loe ingliskeelset artiklit esimese orgaanilise riigi kohta SIIN.
Vaata Unique Hotels sünnipäevapakkumisi ja broneeri oma puhkus Vihula Mõisas SIIN.

No comments yet.

Leave a Reply